Bekertoernooien

 

U hebt het waarschijnlijk allemaal wel eens in Bridge gelezen: de verslagen en standen van het NBB bekertoernooi, dat door de bond georganiseerd wordt. Hierbij spelen drie viertallen van een club volgens een afvalsysteem tegen elkaar. De naam van onze club komt daarin niet voor en dat is jammer. Het zijn leuke wedstrijden, waarbij je vele leden van andere clubs kunt ontmoeten.

De eerste rondes worden tegen clubs uit de eigen regio gespeeld. Naarmate je verder komt krijgt het toernooi een meer landelijk karakter. Dat houdt dus in, dat je voor een uitwedstrijd verder weg zou moeten.

De bond organiseert bekertoernooien op drie niveauís: de NBB-beker, de Hoofdklasse-beker en de Elffers-beker. Aan de NBB-beker mogen alle spelers meedoen, voor de andere toernooien gelden beperkingen wat betreft speelsterkte. De eerste ronde van de NBB-beker wordt gespeeld op 30 november 2013. Voor de andere toernooien heb ik nog geen data kunnen vinden.

Het zou leuk zijn om met zes paren van onze club ten strijde te kunnen trekken. Verdere informatie wordt gepubliceerd. Voor meer informatie kunt u terecht bij ondergetekende en bij Luit Kelfkens.

 

Freek van der Zee