MARIANNE DESMET

 

 

Een nieuw bridgejaar is gestart en wij mogen een aantal nieuwe leden verwelkomen.

Als eerste mag ik Marianne Desmet aan u voorstellen.

 

Verschillende bridgers hebben al met Marianne kennis kunnen maken tijdens de laatste zomeravondcompetitie. Zij wilde tijdens deze avonden graag de sfeer proeven op onze clubavonden en het resultaat daarvan is dat zij zich heeft aangemeld en gaat bridgen met het ons bekende oud-lid Helmi Steenken. Samen hebben zij één seizoen gebridged bij B.C. Nuenen.

 

Marianne vindt dat ze veel te laat is begonnen met het leren van bridge; zij is begonnen met lessen te nemen bij Jos Dirks en Niene Lardinois. Daarna heeft zij vorig jaar nog drie maanden les genomen bij Hans Munnik en sinds twee weken zit zij op les bij Noortje van den Broek. Doordat zij meer dan 35 jaar in het zakenleven heeft gezeten heeft zij niet eerder tijd daarvoor gehad, maar gaat nu dat gemis zeker inhalen.

Zij maakt gebruik van de dvd om te studeren, maar zegt dat ze meer leert van het gesproken woord tijdens de lessen. Ze onthoudt daar veel van en gebruikt veel ezelsbruggetjes.

Heel leuk aan het spel vindt zij dat ze met een lage kaart een slag kan halen. Ze vindt verder het nadenken over het goed aanspelen van haar partner, een uitdaging.

Ze bridget minstens twaalf keer per maand, dat buiten de lessen om, en is ook nog lid van de Slemhunters, een nieuwe zelf opgerichte officiële club met veertig leden, waarvan haar man voorzitter is en waarbij Jos Dirks en Niene Lardinois belangeloos aanwezig zijn.

 

In haar vrije tijd zwemt zij elke ochtend om acht uur. Ze is heel erg enthousiast over haar grote liefde: ballroom dansen, al vele jaren een activitiet van haar en haar man; nog steeds leren zij op les nieuwe combinatie in danspassen.

Zij hebben vaak cruises gemaakt en tijdens een van die reizen met de Queen Mary werden zij eerste in een georganiseerde rock-&-roll-wedstrijd.

 

Marianne zit nog volop in het zakenleven en doet de hele administratie daarvan en voor haar man die nog veel zakenreizen maakt regelt zij ook nog alle voorbereidingen.

Zij is echt een bezige bij, heeft vaak veel mensen over de vloer en geniet daar erg van.

 

Marianne en Helmi, heel veel bridgeplezier toegewenst.

 

Karin Wasser