Interview

Gerard en Riet

 

Gerard en Riet kennen elkaar niet van het bridgespel. Ze leerden elkaar kennen toen zij beiden op stijldansen waren bij dansschool Hennesen in Eindhoven. Daarmee hebben ze een redelijk niveau bereikt, maar als zij tot de topklasse zouden willen overgaan, zouden ze tot in de late uurtjes dansles moeten volgen en dat vonden ze beiden niet plezierig. Dus switchten ze van danspaar naar bridgepaar. Overigens hebben zij al 22 jaar een latrelatie. Door de week genieten zij ieder van hun eigen stekje in respectievelijk Eindhoven en Heeze, de dinsdagavonden en de weekends brengen zij samen door.

 

Zij zijn samen op bridgeles gegaan bij Herman Rademaker. Gerard en Riet bridgeten aanvankelijk bij Rookvrij in Geldrop, maar deze club is opgeheven omdat er te weinig leden waren. Zij moeten nog wel wennen aan de drukte van onze grote club maar voelen zich er al wel thuis.

IMG_0085

 

Riet bridget ook nog met een kennisje bij een club in Leende. Ze is erg enthousiast over het spel en samen met Gerard speelt ze ook huiskamerbridge. Verder lost zij graag kruiswoordpuzzels op en tennist ze. Daar is onlangs nog een hobby bijgekomen: schilderen. Riet is sinds kort op les bij Tineke van Trigt in Heeze en het gaat haar zo goed af zodat er al iets een de muur hangt. Een nieuwe Appel, lacht Gerard. Riet leest ook veel en houdt vooral van streekromans. Ze passen samen ook regelmatig op de kleinkinderen.

 

Gerard werkte als elektronicus op de TUE en omdat hij erg technisch en handig is wordt hij veel door zijn grote familie vaak gevraagd om te helpen bij allerlei klussen.  Daardoor komen zijn hobbys wel eens onder druk te staan. Hij is een doener, altijd graag bezig. Hij leest niet zo veel. Het laatste boek dat hij las ging over autisme en vooral over het verschil daaromtrent tussen man en vrouw (Susan Pinker).

IMG_0291

 

Hij tennist en lost tegenwoordig ook kruiswoordpuzzels op. Bridgen doet hij vooral omdat hij hoopt daardoor alert te blijven; fitnessen op de TUE houdt hem lichamelijk in conditie.

Verder luistert hij graag naar klassieke muziek; zijn favoriete radiozenders zijn Radio 4 en Klara. Naar concerten gaat hij vaak alleen. Ook houdt hij van lekker eten en kookt graag. Op zolder in zijn huis staat een motor bouwjaar 1974, een Yamaha, die hij aan het restaureren is. Die heeft hij 15 jaar geleden overgenomen van een student. Het lukte de student niet om de motor in elkaar te zetten en sinds zijn vervroegde pensioen is Gerard er zachtjesaan mee begonnen om dat voor elkaar te krijgen. Maar hij vraagt zich ondertussen wel af, als dat gelukt is, hoe die motor dan naar beneden komt

IMG_5312

 

Samen hebben Riet en Gerard dit jaar een cruise naar de Noordkaap gemaakt en zij hebben daar erg van genoten. Ook bezoeken ze geregeld het Parktheater en het Muziekcentrum . Ze waren bij afscheidsoptreden van Boudewijn de Groot maar Rowwen Héze vinden ze ook prachtig.

 

Met dank aan beiden voor het gezellige praatje wens ik hen veel bridgeplezier toe.

 

Karin Wasser