Van de redactie

Het jaar vliegt voorbij! We zitten alweer in juni en zijn aan de eerste zittingen van de zomeravondcompetitie bezig. Een aantal vakantiegangers is onderweg naar verre oorden. Een in het oog springend voorbeeld daarvan is ons redactielid Marianne die met haar Frank en hun fietsen naar de Pyreneeën zijn afgezakt. Kort geleden lag er nog sneeuw maar naar verluidt is die situatie nu aanzienlijk verbeterd. Hoewel, in de berichten verschenen beelden van Lourdes dat onder water was gelopen. Enfin, ze kunnen zwemmen.

De CTO website is sinds ruim een maand pas echt in de lucht. Mede dank zij de inspanningen van Martin (Verheijen) die de randvoorwaarden heeft geschapen om met CT online te gaan. Het technische deel van het redactionele werk wordt verder door Marianne en Vic verzorgd, maar inhoudelijk draagt natuurlijk als vanouds de voltallige redactie bij. 

Die eerste CTO had wat kleine, maar lastige onvolkomenheden die zo langzamerhand verholpen zijn. Het betekent voor ons nog steeds leren en uitproberen. Vandaar dat wij wat later met het juninummer in de lucht zijn dan gepland. Naarmate wij meer bedreven raken zal dat tijdstip van verschijnen betrouwbaarder worden.

In principe willen we u elke maand van nieuwe informatie over het reilen en zeilen in onze club voorzien. Leuke spellen bespreken, nieuwe leden voorstellen, leuke bridgeweetjes vermelden, stukjes theorie behandelen, kortom de dingen die we vroeger ‘op papier’ ook deden. Nu we wat flexibeler zijn in het publiceren van die informatie via het web, zal dat de ene keer veel, de andere keer weinig zijn, een en ander ook afhankelijk van het aanbod. Dus heeft u iets leuks te melden of een idee voor een artikeltje, laat het ons weten via het hiernaast vermelde email-adres.

In deze CTO verschijnt het tweede deel van een stuk over Losing Trick Count. Het is een methode om in troefspellen de waarde van de hand te beoordelen. Het lijkt op het eerste oog misschien wat ingewikkeld. Maar als U zich een beetje in de methodiek verdiept, zult U ontdekken dat het een uitstekende manier is uw hand objectief in te schatten. In mei verscheen al het eerste deel.

Erg op prijs stellen we ook de bijdrage van Barteld de Ruiter en Jan de Vlieger die hebben beloofd regelmatig een Spel van de Maand te zullen verzorgen. Deze keer hebben ze zelfs het Spel van het Jaar. Het is uit het begin van het afgelopen seizoen en voor hen die hun score nog even willen terugkijken: het is  spel  24 uit de A groep van 11 september 2012 en de volgende link brengt U naar de frequentiestaat . Op deze NBB site onder uitslagen staat bijna helemaal onderaan Culbertson_1_2.

Tenslotte nog dit. Begin augustus zal er een ouderwetse papieren nummer van Culbertson Troeven verschijnen, dit in verband met de algemene ledenvergadering op 27 augustus.  

 

De redactie