Diny Dalmeijer en Coen Kenter

 

Deze twee nieuwe leden wil ik graag aan u voorstellen.

Diny is een ervaren bridgester. Ze speelt al vanaf de jaren negentig van de vorige eeuw. Zij begon bij de Vrouwenbond in het Academisch Genootschap in de Parklaan in Eindhoven waar ze les kreeg van twee dames voor de prijs van 4 gulden inclusief twee kopjes koffie. Daarna is zij ‘in de huiskamer’ gaan spelen.

Een paar jaar later heeft zij, daarop geattendeerd door een advertentie in het Schuttersbosch-blaadje, samen met haar echtgenoot een cursus gevolgd. Daarna sloot zij zich aan bij een bridgeclub die in het Wiro-gebouw zetelde en waar zij een waardevolle cursus speeltechnieken heeft gevolgd.

 

Hierbij volgt een opsomming van haar hobby’s en dat zijn er nogal wat:

 

Coen daarentegen is pas ongeveer 10 jaren geleden begonnen met les nemen bij Jan Olivier in Nuenen. Hij speelde daarna op donderdagmiddagen aldaar in de club. Toen Roos hem vertelde van de lessen bij Culbertson die door Frank van Lieshout werden gegeven, heeft Coen daar dankbaar gebruik van gemaakt om het ooit geleerde weer eens onder handen te nemen en op te frissen. Na die cursus wilde hij graag in Heeze, zijn woonplaats, lid worden van een bridgeclub maar helaas voor hem was daar een ledenstop.

Dit kwam Roos ter ore en zij koppelde Coen aan Diny.

Coen zegt over Diny: “Ze speelt zoveel beter dan ik en ik vind het zo bijzonder dat zij nooit boos wordt als ik weer eens kansen laat liggen.”

Het geeft Coen een goed gevoel om veel bekenden uit Heeze te treffen bij Culbertson.

Met zijn vriendin, die in Hillegom woont,  bridget hij ook regelmatig in de huiskamer. Nadat een spel gesppeld is worden de kaarten open gelegd en het spel geanalyseerd. Coen: “Daar leren we veel van.”

 

Ook Coen heeft veel hobby’s.

Hij sluit lachend af met:  “En mijn schoenmaat is 46.”

 

Ik zal hen toch niet te veel gevraagd hebben …

Diny en Coen, veel bridgeplezier in onze club!

 

 

Karin Wasser