Barbara en Hans van Mourik

 

Vanaf  september 2013 zijn Barbara en Hans onze club komen versterken.

Barbara heeft in haar jeugd gebridged en Hans deed dat tijdens zijn middelbare schooltijd.

Tijdens hun verblijf van zeven jaren in Knoxville, Tennessee, waar Hans werkte, besloot het echtpaar daar bridgelessen te gaan nemen. Zij leerden ‘easy bridge’, een bepaald systeem waarin geboden wordt met een vijfkaart hoog en 12 punten, wat hen goed beviel.Een gedeelte van de avond werd les gegeven en in de resterende tijd werd gespeeld; het was dus geen competitie.

 

Terug in Nederland in 2003 is het paar les gaan nemen bij ‘De Vijf Azen’ onder leiding van Theo Holtwijk. Hans, die evenals Theo een technische opleiding genoten heeft, (hij studeerde elektrotechniek), was bijzonder enthousiast over die lessen en de exacte aanpak van Theo zorgde voor een extra click.

 

In 2004 gingen zij spelen bij bridgeclub ‘Sans Fumer’, daarna switchten zij naar een club in wijkgebouw ‘de Jaguar’ in Eindhoven. Omdat zij die groep te klein vonden, verhuisden ze naar bridgeclub ‘Rookvrij’ in Geldrop en na opheffing van die club kozen zij voor bridgeclub Culbertson. 

Zij zijn van harte welkom in onze club.

 

Schaken

Hans had toen hij op de middelbare school zat, na schooltijd het voorrecht om cursussen in schaken of dammen te kunnen volgen of om een sport te gaan beoefenen. Hij koos voor schaken want bridgen deed hij al met een vriend die het heel goed kon. Schaak speelt Hans nu nog met zijn zonen op de pc. Een andere van zijn hobby’s is boogschieten. Vrij recent, tijdens een vakantie in Frankrijk sprak hij hierover met de voorzitter van het animatieteam op de camping en zijn enthousiasme voor die tak van sport laaide weer op. De tijd voor deze, vooral concentratiesport, ontbreekt hem helaas op dit moment.

 

Barbara, is geboren in Polen maar woont inmiddels al dertig jaren in Nederland. In Polen was ze landmeetkundige van beroep. Wegens verschillende regels op dat gebied was het niet mogelijk dat beroep in Nederland uit te oefenen. Na haar huwelijk en het opvoeden van hun drie zonen (twee van hen zijn afgestudeerd en gepromoveerd, de jongste zoon is nog studerende) werkt zij als invalster bij kinderopvang Korein.  

 

Verder tennist zij en doet ze aan hardlopen. Misschien resulteert de training wel aan deelname aan de Eindhovense Cityrun, komende oktober!

 

Zingen

Barbara is lid van de  International Women’s Club afdeling Eindhoven en zingt daar in het koor. Er worden voornamelijk internationale liederen gezongen, vaak met een thema. Het thema nu is: vriendschap.

 

Hans zingt ook. In een gelegenheidskoor, bestaande uit vijfentwintig mannen die zich ‘de boomklevers’ noemen. Zij repeteren van oktober tot begin december en zingen Engelse en Nederlandse kerstliederen die ten gehore worden gebracht als in de kersttijd de oude eikenboom (vandaar de naam boomklevers) die in Gijzenrooi staat, met een officieel tintje wordt verlicht en de glühwein rijkelijk vloeit.

Hans en Barbara  fietsen graag; de laatste vakantie hebben ze al fietsend in Polen doorgebracht (zie foto).Golf spelen zij op de golfclub Riel en ook tijdens hun vakanties.

Maar bridgen is hun grote hobby en ook in de huiskamer, met vrienden, wordt regelmatig gespeeld.

Afgelopen jaar speelden zij op de Unicef-drive in Breda waarbij zij in de prijzen vielen en Berry Westra hen hun prijs kwam uitreiken!

 

Dank Barbara en Hans voor het leuke kennismakingsgesprekje . We wensen jullie veel succes en vooral veel bridgeplezier toe!

 

Karin Wasser