Culbertson presteert ook buiten Papenvoort

Het liefst was u natuurlijk allemaal in groten getale naar Utrecht afgereisd om onze vertegenwoordigers in de Nationale Damesparencompetitie aan het werk te zien, maar wij snappen ook wel daar daarvoor de tijd niet altijd ruim voor handen is. En dus hebben wij van de redactie een verslaggever afgevaardigd, het eerste weekend van februari.

http://www.clipartguide.com/_named_clipart_images/0511-0903-0300-3948_Black_and_White_Cartoon_of_a_Bunch_of_Ladies_Playing_a_Game_of_Bridge_clipart_image.jpg

Daar zitten ze, onze dames, tussen de coryfeeën, de bekende namen. Zag ik daar niet Jet Pasman en Anneke Simons voorbij lopen? En is dat niet Carla Arnolds? Met wie speelt ze eigenlijk? Die ken ik dan weer niet. Straks even vragen, want onze dames spelen in de eerste ronde tegen ze, het tweede spel van de vierde zitting. Ik kruip dichterbij en hoor het biedverloop. Onze dames zitten noord-zuid, Carla en partner dus oost-west. Zuid opent de vijandelijkheden met 2. Dat is Muiderberg, weet ik, want ik mag ook wel eens tegen haar spelen, zij het niet op de club. Carla’s partner, west, doubleert. Het is haar dochter begrijp ik uit het gesprekje dat de dames hebben voor ze beginnen te spelen. Noord biedt 3. Aha, dat snap ik ook, dat is vragen naar de lage kleur. Maar dan komt Carla aan de beurt en biedt 3. Wat zal zuid nu doen? Ik wacht in spanning af. Maar zuid past. Niet al te veel punten vermoed ik, en ja, je moet natuurlijk naar vierniveau als je nog wat wilt in de lage kleuren. Noord moet het maar oplossen als ze nog wat wil, zuid heeft verteld wat ze heeft. Oost past ook en de familie Arnolds maakt zich al op om 3 te gaan spelen. Maar … dan komt er nog een doublet – straf denk ik – van noord. Ik ben benieuwd hoe dit afloopt.

Na de uitkomst van zuid, 6, wikkelt het spel zich in wisselend tempo af. Soms gaat het snel, soms wordt er wat langer gedacht. Onze dames zullen het later ploeteren noemen, maar het eindresultaat mag er zijn. Ze maken één schoppen, één klaveren, één ruiten en drie troefslagen, -2 en 300 punten voor noord-zuid. Een zaaltop! Het hele spel lag als volgt

2                                                               

h V9643

d HV93

 HB7

 H106                                 B987

h H10                                   h AB752

d AB7                                   d 42

 A6543                               108

 AV543

h 8

d 10865

 V92

 

Een mooi resultaat op dit spel. Ook mooi is dat onze dames zich gehandhaafd hebben in de Bondsklasse A, en dat betekent dat ze ook volgend jaar weer van de partij mogen zijn. Ze werden, als verrreweg de oudsten van het hele gezelschap, twaalfde van de twintig. Carla Arnolds en haar dochter Sandra Kolen, werden trouwens zevende, dus die hebben zich nog herkregen na bovenstaande zeperd. Hulde aan ons eigen bondsklasse-A-damespaar, Mieke en Denise.

Van uw verslaggever ter plaatse