Van de redactie

Winter hebben we nog niet gehad dit jaar. Het bridgen kon ongehinderd door sneeuw en ijzel gewoon doorgang vinden. Dat is ook aan de opkomst te merken. Het is soms druk. Zeker in de B-groep waar het té druk dreigt te worden. De technische commissie heeft daarom een plan ontwikkeld om in voorkomende gevallen toch iedereen te laten spelen. U vindt hun bijdrage in dit nummer.

Ook treft u een verslagje aan van onze, zoals altijd weer gezellige verlopen, kerstdrive. Karin interviewt de nieuwe leden en Mieke doet de oplossingen van de puzzels van de vorige keer uit de doeken. Daarbij moeten we u helaas wel mededelen dat we niet zullen doorgaan met deze rubriek. Er komen te weinig reacties op van u en daar moeten wij het toch van hebben. Van de weeromstuit zijn Puk en Muk niet meer gesignaleerd.

Gesignaleerd is er wel iets anders en ook dat vindt in dit nummer. Bijvoorbeeld hoe onze paren en viertallen het doen in de externe competities. Wist u wie onze club vertegenwoordigen in de buitenwereld en hoe zij het doen?

Dan nog iets leuks. Vic is met pensioen en dat levert tijd op. Tijd die hij voor een deel gestopt heeft in het maken van een machine. Nou zult u zeggen, leuk maar waarom moeten wij dat weten? Nou, omdat het een kaartverdeelmachine is en dat betekent dat we daarmee onze eigen ‘koffertjes’ met gedupliceerde spellen kunnen samenstellen. Een filmpje laat de machine in werking zien.

Tot slot vindt u ook nog de informatie over de nieuwe ‘kastjes’ die we u al eerder toestuurden, maar waarvan het misschien toch handig is als die terug te vinden is. We wensen u veel leesplezier.

De redactie