Kerstdrive 2013

 

 

Het ziet er weer gezellig uit, een volle zaal met allemaal feestelijk geklede mensen. Iedereen kan vanavond individueel meespelen, dus ook de leden die geen (vaste) bridgepartner hebben. De bedoeling en het leuke hiervan is dat je zo contact blijft houden met iedereen in de club. Bij de opeenvolgende tafels speel je steeds weer met een andere partner en mogelijk op een ander niveau. Dit geeft verbroedering en dus zie je ook A-spelers begripvol kijken naar C-spelers als er iets mis gaat met de bieding of het afspelen.

 

Zoals steeds de laatste jaren is de organisatie weer in handen van Jan van Dijk, die op het einde van de avond geassisteerd wordt door Giel Pieters. En blijkbaar wordt deze organisatie door iedereen gewaardeerd, want het is wederom helemaal ‘uitverkocht’ en iedereen is ook daadwerkelijk gekomen (zodat de commissie niet in allerijl nog van alles moest aanpassen).

 

Tijdens het spelen loopt Jan ook nog door de zaal: klaar om te hulp te schieten indien er vragen zijn over de loopbriefjes of het uitrekenen van de score. Tot zijn tevredenheid ziet hij dat het kennisniveau hoog was en het invullen bijna vlekkeloos verloopt.

De gehele avond is ook voor de inwendige mens fantastisch gezorgd en regelmatig wordt iedereen verrast met luxe en lekkere hapjes, die door het feestcomité  klaar zijn gemaakt en ook nog rond worden gebracht.

 

Op het einde van de avond wordt de uitslag bekend gemaakt (het blijft een bridgedrive). Te beginnen met de spelers die het hoogst aantal punten hebben gescoord. Zij mogen als eerste een keuze maken uit de rijk gevulde prijzentafel. Dit gaat zo door tot de speler aan de beurt komt met het laagste aantal punten: voor iedereen een prijs! Dit kan variëren van een fles wijn tot in ons geval lekkere chocolaatjes van de bekende fabriek uit Eindhoven.

 

Kortom: héél gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. Wij melden ons bij deze vast aan.

 

Een bridgepaar (naam bij redactie bekend)