Piet en Piet

 

Piet van Bragt bridget al ruim dertig jaar, al vijfentwintig jaren met zijn echtgenote en nu sinds twee jaar ook met Piet Sparreboom. In september 2013 hebben zij bij Culbertson hun entree gemaakt,  ze ‘doen het goed’ en spelen nu al in de B- lijn.

 

Bridgen is, evenals knutselen en timmeren, voor Piet een hobby. Omdat hij dat vak echt in de vingers heeft is hij meer dan welkom als vrijwilliger in verzorgingshuis ‘de Akert’. Daar valt heel wat op te lossen aan technische probleempjes.

 

Wandelen en fietsen doen hij en zijn vrouw graag en in de zomer vertrokken zij voor meestal zes weken naar Frankrijk of Italië. De laatste jaren echter blijven ze liever in Nederland en Duitsland en hopen dan op goed weer. In mei vertrekken ze weer.

 

Piet was al vijftien jaar lid van het Geldrops Mannenkoor. Omdat zijn voorkeur toch uitging naar bridgen bij Culbertson boven de repetitie  van het koor die ook op dinsdagavond valt, is hij daarmee gestopt.

 

Hij is een rasechte Geldroppenaar. Hij heeft vijftien jaar in Mierlo gewerkt en zeventien jaar in Heeze. Daarna is hij 15 jaar zelfstandig ondernemer geweest en nu is hij sinds 13 jaar gepensioneerd.

 

Het echtpaar heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen. Het oudste kleinkind is al achttien jaar en destijds toen de kinderen klein waren, zijn zij  met veel plezier oppasopa en -oma geweest.

 

Piet Sparreboom is in 1997 op bridgeles gegaan. Toen hij het spel onder de knie had ging hij op bridgevakantie naar Monte Gordo in Portugal om daar zijn geluk te beproeven.

 

En laat hij nou helemaal dáár een Geldropse dame ontmoeten die ook bridgete! Eén jaar na die bridgevakantie zijn ze niet alleen een bridgepaar maar ook een echtpaar geworden!

 

Piet woonde en werkte in Delfzijl . Als geboren Rotterdammer is hij daar terecht gekomen toen hij er ging werken in een chemische fabriek. Hij heeft daar tot aan zijn pensioen met veel plezier gewerkt.

 

Nu woont hij al ruim tien jaar in Geldrop en heeft geen spijt van deze move.  Hij vindt het klimaat hier in elk opzicht beter dan in Delfzijl. Als hij om een of andere reden terug zou moeten gaan, zou dat voor hem een ramp zijn.

 

Bridgen in competitieverband vindt Piet heel aantrekkelijk. Hij verbaast zich er af en toe wel over hoe lelijk mensen tegen elkaar kunnen doen. Dat zijn dan de mensen die elk jaar naar een nieuwe partner op zoek gaan, beweert hij.

 

Dat geldt niet voor onze ‘Pieten’. Voor hen beiden staat gezelligheid voorop. Op de donderdagavonden in ‘ons gemeenschapshuis’  is Piet S. al acht jaar bridgeleider A+B.

 

Naast bridgen is het met de computeren fröbelen ook een hobby van Piet. Ook houdt hij van motorrijden; samen met zijn zwagers (maar dan zonder echtgenote)  Limburg onveilig maken, daar geniet hij erg van.

 

Tijdens de zomermaanden wonen Piet en zijn echtgenote op camping  Heezerenbosch. In de winter gaan zij graag met familie naar de Canarische eilanden. 

 

Dank heren voor deze kennismaking met jullie en vooral veel bridgeplezier gewenst.

 

Karin Wasser