Een lastig spelletje

Kort geleden kreeg ik het (sportief) met Jan Bootsma aan de stok. We speelden een viertallenwedstrijd waarbij de discussie draaide om het volgende spel:

Noord:

AB96

A1054

V6

V94

 

Zuid:

H105

H3

A7532

A102

 

Het bieden verloopt niet spectaculair. Na een 1SA en Stayman in noord eindigt het bod in 3SA. De tegenpartij heeft zicht daarbij niet laten horen. West komt  uit met 8, kleintje in noord , oost B, waarna zuid met de aas aan slag komt.  

Hamvraag is nu natuurlijk hoe je dit spel op de meest kansrijke manier afspeelt. Jan was het niet eens met mijn speelwijze en een dag later ontspon zich een hele internetdiscussie tussen ons. Toen ik zag dat Jan diep in de nacht mijn e-mailtjes ging beantwoorden begreep ik dat het menens was.

En aangezien wij beiden pretenderen niet de wijsheid in pacht te hebben, roepen we hulp in via dit medium.  Graag wil ik u uitnodigen mij te laten weten hoe u dit spel zou aanpakken. Als het kan met een kleine motivatie er bij, maar alleen het afspel  is ook al prima. De volgende keer zal ik in CT online hier op terug komen.  Inzendingen graag sturen aan de redactie sturen.  Time het een beetje; voor de vijfde inzender zal ik een fles La Pauline (rood) klaar leggen.

Afbeeldingsresultaat voor la pauline 2013

Vic Teeven