Nog meer nieuws over de externe-viertallencompetitie

Op 9 maart kreeg onze voorzitter Roos Daemen een mailtje van Jan Olivier. De inhoud daarvan willen we u, met goedkeuring van Jan, niet onthouden.

Dag Roos,

Goed nieuws…!

Bij de inhaalwedstrijd afgelopen vrijdagavond van Woenselse Heide tegen de zichzelf al viertallenkampioen hoofdklasse wanende BC 70-6 hebben Hans en Jan met hun nevenpaar een belangrijke overwinning geboekt: 11-9!

De kansen van Culbertson 1 voor het districtskampioenschap  en promotie zijn mede daardoor meer binnen bereik gekomen. Met 76 punten staan de onzen nu 5 punten voor op BC 70. Dat hadden de laatsten niet verwacht.

Hans en Jan gaan er van uit dat de voorzitter – al even euforisch – a.s. dinsdagavond zorgt voor een stukje rode loper, met aan het eind daarvan de voorzitterknuffel en veul, heel veul gebak.

Image result for rode loper

Al met al was het een enerverende wedstrijd waarbij Hans steeds uitriep “Alles voor Denise” en ik van de weeromstuit dan volgde met “Alles voor Mieke”. Van de mannen Jac, Ad en Frank konden we kennelijk niet opgewonden raken…

De overwinning krijgt nog meer betekenis als je weet dat de door BC 70 meegenomen appelflappen – een wat doorzichtige poging tot omkoping – de concentratie van Hans, Jan en nevenpaar niet deden verslappen. Integendeel.

Image result for appelflappen

Het einde was ronduit ontroerend mooi: vrijwel gelijkertijd riepen Hans en Jan: “Alles voor voorzitter Roos!”

Wat kan een doordeweekse vrijdagavond zo maar opeens mooi eindigen…

Jan