Leve de preŽmptives!

Maandag 1 maart:
Het gebeurde bij onze viertallencompetitie in de voorlaatste wedstrijd:

Culbertson 1 tegen team Best 1. Ad (van Gerwen) had een vrije avond. Wij ( Mieke, Denise, Jac en ik) liepen deze avond tegen een tamelijk unieke score aan. Spel 12 was het, geloof ik. We waren het er met elkaar over eens. Geen van ons kon zich een dergelijke idiote uitslag herinneren.

We konden onze ogen niet geloven; Bij het uitslaan duurde het even voor we ons realiseerden dat de uitslag niet in de verkeerde lijn was geschreven, wat was namelijk het geval?

We hadden in beide lijnen de tegenpartij in een 3 ruitencontractin de pan gehakt! Wij hadden dus precies hetzelfde contract downgespeeld en wel drie down!

Blijkbaar waren onze tegenstanders in staat om met de noord/zuidhanden hetzelfde belachelijke contract te bieden als met de oost/westhanden. In beide gevallen waren preŽmptives de oorzaak. Leve de preemptives!

Aan onze tafel verliep het zo. Zuid opende preŽmptief:

West

Noord

Mieke

Oost

Zuid

Frank

3 (!)

pas

pas

pas

 

Natuurlijk paste ik dus met onderstaande zuidhand:Ik vond het maar een vreemd openingsbod, zeker gezien het feit dat de tegenpartij kwetsbaar was.

 

 

Aan de andere tafel opende Jac niet met die zevenkaart in ruiten, hij pastte terecht met de westhand!

De bieding verliep als daar als volgt:

West

Jac

Noord

 

Oost

Denise

Zuid

 

pas

pas

pas

pas

2

pas

3

 

Denise opende met onderstaande oosthand een zwakke twee in harten . Dat geeft in ons systeem harten en schoppen met maximaal 10 punten aan.

De tegenpartij (zuid ) volgde met3. Dat is wel een redelijk begrijpelijk volgbod van de tegenpartij. U zult met me eens zijn dat dit niet kan gezegd worden van Wests preemptieve opening 3!

Hieronder ziet U alle handen afgebeeld.

 

 

 

 

 

 


Computer Jack (wereldkampioen onder de computers!) geeft de volgende biedserie aan. Dit contract wordt gemaakt!
De bieding verloopt als volgt:

West

 

Noord

Oost

 

Zuid

pas

pas

pas

pas

pas

1

3

pas

pas

1

3

1

2

pas

 

Maar, hoewel we er soms wel op lijken, we zijn geen computers, en dat is maar goed ook!

We wonnen tenslotte deze wedstrijd tegen Best met 16-4!

Dat bracht ons terug naar de kop van de ranglijst. De laatste wedstrijd speelden we op maandag 9 maart tegen de nummer twee: het viertal van BC70met onze oude clubleden Tom van Dam en Carry van de Beld in de gelederen.

Ook deze wedstrijd beslisten we in ons voordeel met 15-5 en dezelfde avond werden we gefeliciteerd door de overige viertallen met onze promotie naar de tweede divisie.

Na een vijftal jaren komt het team weer terug. We gaan opnieuwonze mooie club Culbertson vertegenwoordigen in de landelijke tweede klasse viertallen. Hup Geldrop!

Namens het team,

Frank van Lieshout